Innovasjon Norge er ute med en nytt oppdrag til landets  design- og kommunikasjonsbyråer og kan friste med en kontrakt verdt opp mot 80 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Deler av Innovasjon Norge-kontrakten skal gå til utvikling av et nytt «inspirasjonsunivers» som har fått navnet «Brand Centre». Her skal byråkrater, interesseorganisasjoner og bedrifter få en plattform for «deling av innhold og verktøy til bruk i posisjoneringsarbeid og markedsføring av Norge og norske produkter og tjenester», opplyser Innovasjon Norge.

Næringspolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, Sivert Bjørnstad, reagerer kraftig på pengebruk og satsing og mener det vitner «om en manglende forståelse av oppdraget.»

- Jeg kan ikke tenke meg at norske bedrifter har etterspurt disse tiltakene. Bedriftene jeg møter melder om behov for strømstøtte, kompetent arbeidskraft, lettelser i skatter og avgifter og bedre infrastruktur. Svært få har nevnt behov for et inspirasjonsunivers, for å si det forsiktig, sier han.

I utlysningen heter det at Innovasjon Norge vil bruke inntil 80 millioner kroner de neste fire årene på «posisjonering, design og konseptutvikling, blant annet innen internasjonal merkevarebygging og strategisk posisjonering».

Tidligere i år lyste Innovasjon Norge også ut en større reklame- og PR-kontrakt for reiselivssatsingen Visit Norway til en verdi av 70 millioner kroner som til slutt Nord DDB vant. 

Les også: 32 byråer kjempet om Visit Norways millionkontrakt: - Denne seieren var utrolig digg